Forum  

om anpassad växtbelysning 

Välkomna att skriva om LED och Growspots växtbelysning, resultat, utfall och erfarenheter. 

För att kunna utveckla dom våglängdanpassade dioderna i olika lamputföranden, behöver vi få feed-back och synpunkter från alla användare av dessa nya effektiva och energibesparande lampor men även av andra intresserade. Vi testar kontinuerligt nya varianter och våglängdkombinationer för att se hur växter reagerar på dessa. Skillnaderna i resultat är stora.

  

 

Du behöver inte skriva ditt namn eller ange mailadress om du inte vill....

Antal inlägg: 162

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden

2015-10-13 01:03:31 - Peder, E-postadressen är dold, gigatera.se

Att Led-belysning är en bra ljuskälla är det väl ingen tvekan om. Men du kan faktiskt effektivisera energibesparingen ännu mer genom att knyta ett styrsystem till din led investering.

Vi på Gigatera har ett styrsystem som heter Ecosmart och som låter dig koppla upp sensorer till dina lampor. Tex kan led-belysningen gå ned till 30% när ingen rör sig i området och så fort någon är i området höjs belysningen upp till 100% eller valfritt värde. Vårt styrsystem stöder de flesta protokollen på marknaden såsom KNX, DALI, IEX, Mobus, 0-10V etc. så har du gamla armaturer så kan du koppla även dessa till systemet.

Mastbelysning är ett annat område som vi på Gigatera är starka på. Vår mastbelysning led MAHA finns i styrkor från 200W upp till 600W .

Förutom att man gör stora energibesparingar med led-belysning så har man även en stor besparing genom att man slipper underhållet med att t.ex. byta trasiga T8-rör tex som kan orsaka störningar i din verksamhet.
Ett produktionsstopp kan kosta betydligt mer än själva armaturen man sätter upp, därför är det viktigt att sätta upp kvalitet.

En produktnyhet i år är även vår skyltbelysning BIFA som ger ett fantastiskt ljus. BIFA har en belysningsspridning som gör att du slipper ha långa belysnings-armar och den reducerar även spillljus radikalt genom att enbart belysa ytan som skall belysas. Många städer i världen har börjat stifta lagar om "ljus-nedskräpning" och Gigatera ligger i framkanten utav denna utveckling genom att enbart belysa det som behövs tack vare avancerad reflektionsteknik.


Läs gärna mer på Giagtera om led-belysning

2015-07-13 04:59:17 - Hyning, E-postadressen är dold, www.baidu.com

i like so much~

2015-06-21 16:06:08 - Jonte, E-postadressen är dold, www.ledpro.se

Jag letar efter växtbelysning för tomater och basilika som jag tänkte odla hemma. Har hittat lampor på nätet: ledgallerian.se/led-spotlight/led-lampa-par30-12w-...

Undrar om de funkar, någon som vet? Eller måste jag ha ett visst ljus?

2015-06-21 15:45:13 - Kjell Andersson, E-postadressen är dold, www.ecobysweden.com

Eco By Sweden är ett grönt företag som kombinerar det bästa av två världar - Solenergi och LED, energieffektiv belysning. Genom att kombinera de två kan man få ut det maximala ur solcellerna utan att onödig energi går åt att elda åt kråkorna. LED har en minimal miljöpåverkan och drar väldigt lite el jämfört med den konventionella belysningen medan solceller är ett förnybart energielement som inte lämnar något ekologiskt avtryck i miljön. Vi arbetar för en hållbar utveckling för att möta de miljökrav som finns och de utmaningar med miljön som finns därute.

2015-06-21 15:31:48 - anna, E-postadressen är dold, www.ledgallerian.se

Vi är ett företag som jobbar med energieffektiv belysning i LED. Vi har LED-belysning för kontor, butiker, industrier och fordonsbelysning i LED. Vi har även LED-applikationer för pool och gårdsbelysning så man själv anpassar ljuset efter eget önskemål.

2015-06-09 20:09:05 - Barbro Hellström, E-postadressen är dold

Jag har köpt ett citronträd och vet att det borde vinterförvaras ljust och svalt. Jag kan erbjuda antingen vid en altandörr i vardagsrum med 20 graders värme eller ett litet förråd med 5 graders värme. Hur ska jag i så fall ge trädet tillräckligt med ljus? Vill veta exakt hur många vad det nu är som behöver inköpas och nvad de heter/Barbro

2014-12-28 23:43:23 - Olle E., E-postadressen är dold, www.lysrorled.se

Nu måste vi tänka över våra energibovar därhemma. Vi kan inte längre ha en villa på 100 kvm2 full med glödlampor som drar upp till 75 watt, det är vansinne. I en enda 75 watts lampa ryms ju 15 stycken LED lampor på 5 watt. I en hel villa skulle man alltså kunna byta ut 20 vanliga lampor med 300 LED lampor utan att för den delen ha en högre energiförbrukning, snarare en lägre. LED har inte miljöfarliga ämnen som de andra belysningarna vi använder idag. De har bly och andra farliga ämnen som kvicksilver och så är det ju värmen och den höga energiförbrukningen. Byt ut alla lysrör på kontoret så ska du se att du redan första månaden har tjänat ihop en stor del av nyinvesteringen i LED. Sen föregår du med ett gott exempel för kollegor eller affärspartners som kommer på besök och framgår som en miljöhjälte i täten av miljökampen. Välj miljövänligt. Välj LED.

2014-12-28 23:37:29 - Janne Löv, www.ledlysror.nu

Vi har de nyaste lysrören inom LED och erbjuder installation samt en lång garanti på grund av våra kvalitetssäkrade produkter. LED håller i upp till 50 000 timmer och har lika lång livslängd oberoende på hur många gånger man tänder och släcker belysningen. LED är framtidens teknik som kommer ta över all befintlig belysning och en LED lampa drar så lite som 80 % mindre energi än de vanliga lamporna på marknaden idag.

2014-12-28 23:34:55 - Jesper A., E-postadressen är dold, www.ecofootprintsolutions.se

Eco Footprint Solutions AB är ett miljöförebyggande företag med fokus på miljön och en hållbar utveckling. Vi skänker pengar till att utöka trädväxten i Afrika genom att skicka en del av allt vi tjänar på förnybar energi till trädplantering i Afrika. Vi kombinerar det bästa av två världar genom att också på stort manér etablera LED till alla hushåll så vi kommer ifrån miljöfarliga ämnen som bly och kvicksilver samt den enormt stora energiförbrukning dagens belysningskällor Gör som oss! Tänkt på miljön!

2014-12-28 23:18:06 - Danne A., www.arbetsbelysningled.se

Arbetsbelysningled.se är en märlkesfirma som endast använder premiummärken. Våra kunder får betala några kronor mer men i slutänden är det de som slipper byta ut lampor stup i kvarten och slipper därmed också installeringskostnader och driftstopp på grund av att lamporna inte fungerar. Med LED så gör en en elbesparing med upp till 80 % jämfört med din gamla belysning.

2014-12-28 23:15:06 - Gröne Aktivisten, E-postadressen är dold, www.ledgallerian.se

LED-gallerian har ett brett utbud av LED lampor i olika modeller från spotlight till downlight och LED slingor och stripes i LED. Vi köper bara från de bästa leverantörerna med kvalitetskomponter från Samsung och Phillips. Vi är ledande på marknanden och har lång garanti på alla våra varor, vilket vi kan ha på grund av våra produkters kvalitet. En LED lampa har upp till 50 000 brinntimmar i förhållande till en glödlampa som har ca 1 000 brinntimmar.

2014-12-28 23:11:12 - Joakim Anka, www.led-spotlight-online.se

Solceller för villa och fritidshus samt lägenhetstak är ett måste om vi ska klarar av att leva med de små resurser som finns kvar. Vi måste värna om vår miljö och början vid LED är ett aktivt miljöval.

2014-11-10 14:16:46 - charlotte, E-postadressen är dold

Finns ledlampor för växer med alla färger de behöver men som ser vitt ut så man kan ha lampan i vardagsrummet ? Är det även bra för människor vintertider kanske ?

2014-11-10 14:11:47 - charlotte karlsson, E-postadressen är dold

Försöker hålla liv i o forrtsätta odla persilja, basilika, gräslök, etc har röd blå ledlampa över 15 w 230 v från er , hänger ca 1 meter över , höjde till en halvmeter till, tycker att bladen torkar . Kansk man inte kan ha dem i rumstemp. Jag vattnar som man brukar lagom . Hur skall jag göra ?

2014-11-01 07:08:38 - E-postadressen är dold

Hur gör jag för att läsa svaren ni gett på andras frågor?

2014-10-26 08:25:08 - E-postadressen är dold

Ska odla exotiska växter, vill ha lampa+armatur som an hängAs från tak över ett bord, cirka 100•40 cm stort, spridd belysning för flera rader med plantor. Maxpris 1000:-. Alla tips välkomna!

2014-10-19 18:18:03 - Mia

Har ni fått in växtlampan turbo growspot? Har tänk ge min stora palm i vardagsrummet bättre ljus... Eller har ni ngt annat förslag? Skicka gärna prisuppgifter också.

2014-08-31 12:47:00 - Nirre, E-postadressen är dold

Hej!
Vi har köpt tre citrusbuskar och har gått vilse i djungeln av belysning för övervintring.
Jag funderar på att ställa dem i ett litet förråd som är svalare än resten av huset men vad ska jag ha för ljus?

2014-08-06 08:51:17 - Daniel , E-postadressen är dold, ekobelysning.se

Läs om hållbar belysning för företag, industri, handel och andra offentliga miljöer. LED-belysning är framtidens ljuskälla!

2014-08-05 09:14:22 - Stefan Nilsson, E-postadressen är dold, lysror-led.se

Kan man använda LED-lysrör för att driva upp sticklingar! Har läst att man kan använda lysrör för det. Eller har någon ett annat förslag!

2014-08-05 08:54:11 - Johan Karlsson, E-postadressen är dold, kopledlampor.se

Har hittat en info-sajt som förklarar om LED-lampor och hur det fungerar. Är inte så bra på det tekniska alls. Vill byta ut alla lampor i mitt hem för att spara på plånbok samt naturen. Vet någon vart jag ska vända mig!

2014-07-07 13:08:54 - Annelie

Hej!
Har ett badrum utan fönster men skulle ändå vilja ha nga blommor där inne. Just nu sitter det en massa spotar i taket så om det finns ngn lampa som man kan sätta i ett av detta uttagen vore det super. Men är intresserad av alla råd!!
Med vänlig hälsning
Annelie

2014-03-15 19:06:07 - Zam, E-postadressen är dold

Hej!
Sjyst sida!
Det är så att jag ska bygga ett litet levande örtvitrin baserad på IKEAs "Fabrikör" vitrinskåp.
Eftersom jag tidigare kört HPS så vet jag hur elräkning kan sticka iväg och dessutom hur värmen skulle vara för mycket för detta projekt.
Vad skulle du rekommendera? Tanken är att ha allt från Basilika, Oregano, Mynta, kanske mindre tomat mm. Kommer ha lampan längst upp i vitrinen med två våningar fullsmockat med örter året runt:).
Några goda råd?
Mvh Z

Svar: HejZ! Jag tycker att du skall testa våra Super Growspotlampa - en eller två beroende på vilket avstånd du har tänkt dig att hänga lamporna på. För att odla rejält så måste du ligga ganska nära växterna c:a 30-60cm....Om du vill ha mer info maila oss så skicka vi info-filer och tips...

2014-02-09 22:18:37 - Mattias

Hej jag tänkte så ca 10 tomatplantor nu i februari. Har dom i ett fönster och funderar på att köpa någon belysning, kan ni rekommendera mig något som kan passa?
MVH Mattias

Svar: Hej Mattias! Vår super Growspot lampa är ett säkert kort finns i 9-35w med vanligt E27-fäste - bara med rött/blått och ev. vitt ljus.

2014-02-08 11:14:38 - susanne, E-postadressen är dold, www.minhoyasida.com

Hej. har köpt många små växter av hoyor. De står på två olika bord vid sidan av ett fönster, alltså inte så mycket dagsljus strl; det ena bordet är 50x50 cm och det andra 30x25 cm. Vilket ljus reommenderar du? jag vill att de ska båda växa och blomma. Har även 4 st större hoyor i ett vanligt standard fönster, lite svårare med växtljus där, vad tror du??

Svar: Hej Susanne! Du bör hänga en super growpot över varje bord från 9w och uppåt - se vår nya site www.grontljus.com Ju starkare lampa desto mer händer det......

2014-01-10 14:34:09

Hej!
Jag har ett utrymme på ca 1,5 X 1,5 m som jag tänker odla krukväxter på, bl a hibiskus. Vilke växtbelysning skulle passa och hur många behövs? De ska stå där året runt.
MVH dalkullan

Svar: Hej Dalkullan! Du behöver c:a 30-40w led med anpassade våglängdeer för att odla en yta enligt vad du beskriver. Klicka på info + priser på förstasidan för mer underlag - om du inte redan har gjort det. Hälsningar Grönt Ljus AB

2013-12-04 11:15:17 - Lars, E-postadressen är dold

Kan ni rekommendera hur jag ska sätta igång med koriander i hemmiljö, lampa mm Tack !

Svar: Hej Lars! Ledsen för det sena svaret. En Super Growspot 15-20w är bra att börja med om du skall odla kryddor etc. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2013-10-30 15:41:41 - Inga-Britt, E-postadressen är dold

Jag har precis köpt en Super Growspot lampa på 20W rött/blått. Vilka tider skall den belysa mitt citronträd? Mellan kl.08.00 - 20.00?

Svar: Hej! Du måste prova dig fram men låt trädet vila på natten, 10-16 timmar kan vara bra....

2013-10-04 14:12:24 - Led Firmaları, E-postadressen är dold, www.ledfirmalari.gen.tr

Hi, Jag har lyckats få ett par frön av cembratall att gro nu på hösten.
Jag vill gärna hålla liv i dem under vintern, gärna så att de växer.
Ska jag satsa på eran Growspot?

Svar: Hej! Det kan räcka att odla/dra upp med en Growspot på 15w om det är en mindre yta som skall täckas in....

2013-09-21 09:03:19 - Monica, E-postadressen är dold

Hej!
ska ta in och förvara vårt olivträd som är ca 1 meter högt i vardagsrummet, kommer att stå framför ett fönster i österläge, undrar vad man ska ha för typ av växtbelysning som också ser trevligt ut? Vi kommer under hösten att även byta fönster och sätta infälld spot i fönstret, men det finns kanske inte växtbelysning som är infälld som skulle passa? annars är alternativet att ha en lös växtlampa att fästa i tak eller gardinstång som kanske kan fungera? Med vänlig hälsning
Monica

Svar: Hej! Det lila-rosa ljuset kan vara jobbigt att ha i ett vardagsrum, men om ett par veckor (25/1) får vi fram vår nya Turbo Growspot med 50% rött 660nm 25% blått 460nm och 25% vitt (fullfärgsljus). Den kombinationen gör att ljuset blir mer vitt för ögat. Kommer att finnas i 25,30 och 35w, maila oss på info@grontljus.com om du är intresserad.....

2013-01-03 13:02:33 - Martina

Hej! Jag har en Australis cordyline som inte trivs inne. Jag skulle vilja prova med en växtlampa, men ser att det finns en uppsjö av olika. Vilken lampa samt färg skulle passa min växt?
/Martina

Svar: Hej Martina! Vi är inte specialister på olika växter och blommor men vi kan garantera dig att du med våra anpassade våglängder får igång fotosyntesen effekivt, så att dina växter mår bra och antingen utvecklas, vid odling eller övervintrar på ett bra sätt... Om du mailar oss på info@grontljus.com så kan vi maila dig massor av bra information om lampor, odlingstips, priser etc. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-11-30 23:30:54 - Magnus, E-postadressen är dold

Jag behöver övervintra mina olivträd i ett förråd utan fönster. Det är ett varmförråd, så jag kan styra värmen. Dock vilken lampa krävs tror du? De är inte så värst stora.

Svar: Hej Magnus! För att hålla igångolivträd och liknande så behöver du en Growspot eller två på 12-15w/st. Då får dina växter tillräckligt med energi. Mailar dig separat odlingsanvisningar och annan bra info! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-11-17 13:30:36 - Ingemar Carlsson, E-postadressen är dold

Jag har lyckats få ett par frön av cembratall att gro nu på hösten.
Jag vill gärna hålla liv i dem under vintern, gärna så att de växer.
Ska jag satsa på eran Growspot?
Ingemar

Svar: Hej Ingemar! Om du vill odla från frön eller sticklingar året runt sp skall du använda våt Growspot 15w aeller super growspot 15/20w. Då kan du odla vad som helst. Mailar dig gärna mer info med testresultat, bilder etc. om du mailar din fråga till info@grontljus.com Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-11-09 15:00:31 - Nadi, E-postadressen är dold

hej! jag har tänkt att omvandla min källare till växthus!!! Kan jag använda vanlig LED lampor från Ikea ?

Svar: Hej! Allt ljus är bra för växterna men vitt är inte optimalt - då måste man ha högre wattal. och då drar det mer ström. Våra anpassade dioder med röda och blå utvalda våglängder ger mest energi till lägre wattal... Mailar dig direkt ett antal filer med all info, odlingsanvisningar etc, som du kan ha nytta av.. Hälsningar Grönt Ljus AB

2012-10-28 16:36:00 - stefan jonsson, E-postadressen är dold

har byggt ett orangeri undrar om ufo kan funka som växtbelysning och om priset.
Mvh stefan

Svar: Hej Stefan! Våra UFO-ledlampor fungerar mkt bra till detta ändamål. UFO:n eller Growboarden sprider ljuset mkt bredd och ger med de rätta våglängderna mkt energi till växterna. Kostar fr. 2100:- + moms och frakt med 2 års garanti. Mailar dig separat ett antal filer med all info samt odlingsanvisningar från vår testodlare. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders H

2012-10-15 12:28:14 - Lena , E-postadressen är dold

Hej!
Har 2st apelsinträd samt 2st nerium som skall få övervintra i vårt garage som är ca 15grader varmt. Dom kommer att stå i ett fönster i nordöst. Vilken typ av belysning rekomenderas? Mvh Lena

Svar: Hej Lena! Det bär räcka med en par Super Growspot på 15w om inte belysningsytan är större än 1-2kvm... Mailar dig ett antal filer med bl.a odlingsanvisningar från vår testodlare samt några infofiler med bilder.... Hälsningar! Gröänt Ljus AB Anders

2012-10-09 09:31:57 - Jerker Danielsson, E-postadressen är dold

I fjol skaffade jag en liten växtlampa, ram med 225 dioder på totalt 13.5W, för att driva upp en frostskadad marginata. Hade inte så stor tilltro till denna nya "teknologi" - men det visade sig vara helt otroligt effektivt och plantan växte som aldrig förr så när det var dags för sommar hade den blivit riktigt stor och grann. Så nu är det bara LED som gäller för mig.;)

Svar: Hej Jerker, vad roligt att du också har hittat till de anpassade ledlamporna, som till en mkt liten energiförbrukning ger stor energiöverföring... Hälsningar! Anders på Grönt Ljus AB

2012-10-02 13:46:21 - Carsten, E-postadressen är dold

Jag har 15 år gammalt citronträd och ett mindre samt ett 15 år gammalt olivträd. På samma ställe står ocksånen hibiskus.
Växterna har stått ute på våren och sommaren men nu är de inne och står vid ett stort söderfönster i vardagsrummet. Jag vill gärna ha tips på lämplig snygg växtbelysning som är ledbaserad och helst också monteringsanvisning.
Med vänlig hälsning,
Carsten

2012-09-14 11:17:03 - Anna, E-postadressen är dold

hej. Ska snart ta in mina citrusar(det är 5st lite större och en oliv) och skulle vilja hitta ett bra belysningssystem så dom klarar sig bättre undervintern inne, dom brukar ta så mycket stryk av torr innomhusluft, dålig belysning och värme... tacksam för hjälp. mvh Anna

Svar: Hej Anna! Någon an våra Growspot lampor eller Growflex med 660+460nm rött/blått fungerar bra till övervintring. Maila oss på info@grontljus.com så mailar vi dig all info du behöver och lite till..... hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-08-30 17:59:04 - Stina, E-postadressen är dold

Hej! Jag skulle vilja börja odla först och främst chili året om och undrar vilka lampor som är bäst? Jag har hört att man borde börja med blåa och sen byta till röda men tänkte att de är nog bäst att fråga någon expert först så jag inte kastar pengar i sjön :)

Svar: Hej! Frågan är hur många plantor du skall täcka in. Om det är några enstaka så räcker en Growspot/Super Growspot på 15w - är det fler får du nog ta 2 lampor... Maila oss gärna direkt så skickar vi intressant info samt anvisningar. Hälsningar, Grönt Ljus AB Anders

2012-08-28 15:14:55 - Jeanette, E-postadressen är dold

Hej
Jag har ett olivträd och två st. appelsinväxter som stått ute under sommaren. Ska övervintra dem i vårt förråd ca 10 grader med ett litet fönster. Vad ska jag införskaffa för belysning, tänkte sätta på timer 10-16 timmar det räcker väl?;
:)

Svar: Hej! För övervintring räcker det med en Super Growpsot på 15w - den täcker in en till två kvadrat beroende på hur du hänger den. Maila oss gärna så skickar vi info-filer och odlingsanvisningar. Hälsningar Grönt Ljus AB Anders

2012-08-25 16:27:54 - Astrid, E-postadressen är dold

Hej! Vilken bra sida, men tyvärr hittar jag inte riktigt vad jag söker. Jag har en uråldrig (30 år) stor benjamin fikus - (ca 1,70 h, 3m diameter) - som gillar vårt vardagsrum med högt i tak. Men den gillar inte vintern och mörkret! Förra året satte jag upp en spotlight på vinst och förlust - och hon tappade nästan inga blad! Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med tips på belysning, styrka och armatur så att den här vintern blir ännu bättre 8-) Stort tack på förhand!

Svar: Hej Astrid! Med anpassade våglängder av rött och blått så kommer din fikus att kunna klara sig bra med lägre wattal än för en lampa med vitt ljus. Om du mailar mig på info@grontljus.com så vänder jag ett antal filer med förslag till dig. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders H

2012-08-21 22:42:04 - Janne, E-postadressen är dold

Köpt en Yuccapalm, 4 stammar, 170 cm hög. Skall stå i ett ljusfattigt hörn i vardagsrummet. Lampförslag. Tack.

Svar: Hej Janne! Frågan är om du skall "odla" eller hålla igång den under vintern? Maila mig gärna ditt svar på info@grontljus.com så kan jag bifoga ett svar med ett antal intressanta filer. Hälsningar, Grönt Ljus AB Anders H

2012-08-08 21:53:13 - Roger, E-postadressen är dold

Hej

Tidigt nästa vår tänkte jag dra upp en väldig mängd tomatplantor > 200. Hur många lampor och vilken/vilka sorter behöver jag? Dels för att dra upp de från frö och även få de att fortsätta att växa och bli kraftiga och bära mycket frukt. Verkligen intressant detta med Led måste jag säga!
:D

Svar: Hej! Vid 200 plantor så behöver du en stor belyst yta, du vet säkert själv hur stor. Jag rekommenderar våra anpassade UFO-lampor alt. Growboards på 90 resp 120w. Mailar dig separat all teknisk info om dessa samt priser. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-08-08 01:32:35 - Donna

Hej! Nu när hösten och vintern snart kommer,
behöver jag en lampa för övervintring till mitt Bonsai och Citronträd vilken skulle passa till dem båda? :)

Svar: Hej Donna! Vi har många nöjda kunder som har handlat våra anpassade led växtlampor till sina Bonsiträd och Citronträd. Storleken på lampan du skall välja är beroende på ytan som skall belysas. Om du inte har ett väldigt stort träd så skall en 15w Growspot (den nya utan fläkt) räcka bra! Om du mailar oss din mailadress så skickar vi ett antal filer med all info du behöver samt vår testodlares odlingsanvisningar.... Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-05-12 21:56:18 - Dorte

Hej! Jag ska odla i pallkrage med måtten 120x80. Och placerar ett pallkrageskydd/växthus som är 73 cm högt till nock på toppen av pallkragen. Det är en mycket enkel konstruktion. Liknar en tältkonstruktion med pinnar av metal. Och med ett överdrag av PVC plast. Det vore underbart att få information om vilket ledljus som lämpar sig bäst. Det är ju en något låg `tak´höjd. Jag kommer att odla tomater, sallad, grönkål mm. Mvh Dorte(flower)

Svar: Hej Dorte! Eftersom du skall odla bör du ha ett bra tryck på lamporna, och med ytan 1200x800mm så rekommenderar jag en UFO50w som motsvarar lysrörsbelysning på c:a 200w, och som kommer att sprida ljuset bra i din konstruiktion. Mailar dig separat ett antal filer med all info du behöver, odlingsanvisningar från vår testodlare m.m., om du mailar oss dim adress till info@grontljus.com Hälsningar!

2012-04-26 12:31:17 - André Grisell, E-postadressen är dold

Hej! Jag har en kaprisbuske som jag har dragit upp från frö. Den är ungefär en meter hög och 80 cm i diameter. Den står inomhus i söderfönster större delen av året. Den verkar trivas jättebra, men tyvärr vill den inte blomma :(. Kapris är extremt ljuskrävande för blomning enligt uppgift. Jag belyser den nu med 45 watt lågenergi växtlampor 16 tim/dygn, plus att den får direkt sol sju timmar/dag (om solen skiner förstås). Jag funderar på att byta till LED. Hur mycket ska jag kräma på med? Jag kan placera ljuskällan ungefär en meter ovanför busken (bor i lägenhet).

Svar: Hej André! Som du beskriver det så skulle du behöva en 50w LED UFO. Den har mest rött och lite blått i våglängderna 660+460nm. Den röda 660nm borde kunna få busken att blomma.... UFO-lampan har en fläkt i sig som surrar en del - kanske inte så trevligt om man sitter bredvid. Mailar dig ett antal filer med mer information. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders H

2012-04-25 12:43:00 - Bosse Johanssom, E-postadressen är dold

Hej.

Jag behöver hjälp. Önskar info om vilken växtlampa man kan använda för Bonsai ?

Mvh

Bosse Johansson

Svar: Hej Bosse! Du kan med fördel använda en av våra Super Growspotlampor, storlek beroende på hur stor yta du skall belysa. Mailar dig separat mer information, med alternativ och odlingsanvisningar m.m Hälsningar! Grönt Ljus AB

2012-04-09 22:08:45 - john örberg källstrand, E-postadressen är dold

Hej!

Jag odlar allt från tomat till chili på fönsterbrädan. Vad behövs för belysning till detta? Skulle gärna vilja ha den informationen som Emil fick 2012-03-11 // John

Svar: Hej Emil! Mailar dig ett antal filer med all info och lite till..... Grönt Ljus AB

2012-03-11 16:12:32 - Emil, E-postadressen är dold

Hej! Jag odlar örter på min fönsterbräda ifrån frö till färdig växt och har tänkt ha det året om, förhoppningsvis :-)
Vad skall jag ha för belysning till detta? Lysrör eller LED.

Svar: Hej! Du dkall defintitivt ha LED - det finns inget bättre för växterna än de anpassade våglängderna av rött och blått starkt ljus. Beroende på hur lång din bänk är så behöver du 1-3 lampor med vanligt e27-fäste. Jag mailar dig ett antal filer med all info du behöver samt lite odloingsanvisningar från vår testodlare. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2012-03-07 11:15:53 - Kristina

Hej,

Jag saknar beskrivning av Growstrips som nämns i dokumentet Anpassad_vxbelysning_med_LED2011. Finns det någon sådan?

Mvh
Kristina

Svar: Hej Kristina! LED Stripsen för växtebelysning kommer att utvecklas med starkare dioder snart, däför rekommenderar vi att vänta med dessa tills de nya är framm om ett par månader. Mailar dig ett antal infofiler separat till din mailadress. Mvh Grönt Ljus AB Anders

2012-03-06 20:42:40 - Carl Zarmén, E-postadressen är dold

Hej igen,

jag har endast en mindre hemmaodling med två pluggboxar men vill ändå skapa bra förutsättningar till ett rimligt pris. Hur nära är mkt nära?

Hälsningar
Carl

Svar: Hej Carl! Har mailat dig ett antal filer med all information! Mvh Anders

2012-03-05 21:23:00 - Carl Zarmén, E-postadressen är dold

Hej!
Hur stor yta täcker man med er Growflex 10W?

Hälsningar
Carl

Svar: Hej Carl! Med Growflex 10w täcker man endast en mindre yta vid uppdragning då man måste ligga mkt nära frön eller sticklingar. Ljusspridningen är stor men för att få bra energiöverföring så måste man ligga mkt nära. Då rekommenderar jag 30/60-wattarna mer eftersom de blir mer flexibla. Vår testodlare har nu kört den nya Growflexlampan på 60w och är mkt nöjd med resultatet. Det är en fantastisk lampa eftersom man själv kan reglera färgerna, styrka och dessutom lysa upp växterna med vitt ljus när man vill se deras rätta färger. Se mer pånya siten grontljus.com Mvh Grötn ljus AB, Anders

2012-02-17 13:26:54 - Armin L.

Hej
Vilken typ av UFO lampa passar för att förgro :tomater,gurka och kryddväxter ??
Odlingsbord är 4 kvm och rum där vi skall odla plantor till april-maj när de ska ut till växthuset är på är ca: 10 kvm.
Kan vi använda UFO 50W ??
Mvh
Armin L.

Svar: Hej Armin! En 50w UFO med 660+460nm räcker bra till dina behov! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2012-02-14 09:07:36 - Mona Hallin, E-postadressen är dold

Hej!

Jag planerar att förkultivera grönsaker och örter i ett ganska mörkt utrymme (inga fönster och bara vanlig rumsbelysning). Ytan är knappt en halv kvadratmeter men kan kanske utökas med tiden (så jag vill inte vara dumsnål). Jag funderar på Super Growspot 15 W. Är det ett bra val om det är till blandade plantor, det vill säga vissa för bladtillväxt och andra som även ska blomma? Eller har ni något annat förslag? Jag vill inte ha en lampa med fläkt då jag lätt störs av surrande ljud.

Jag kommer att flytta över frösådden (då omskolad till större krukor och därmed större yta) till växthuset i mitten/slutet av april. Bör jag använda extra belysning även sedan jag flyttat ut plantorna till växthuset eller räcker det med solljuset då? Växthuset är i glas och har sol större delen av dagen.

Med vänliga hälsningar,
Mona

Svar: Hej Mona! Tack för ditt mail! Vår testodlares favorit är just Super Growspot Alu 15w med rött/blått 660/460nm high power dioder. Den går bra till allt både bladväxter, grönsaker och blomväxter. Jag bifogar ett antal filer med bl.a. odlingsanvisningar som han har skrivit efter att ha testat våra lampor. Bifogar också allmäninfo, priser, nya lampor etc. Det kan vara bra att använda lampan några timmar i början av uteperioden för att sträcka ut dagen lite längre.... Hälsningar! Grönt Ljus AB

2012-01-31 22:14:00 - Micke S.

Hej!
Ska snart påbörja odling av chili från frön (vill ha mogen frukt helt utan naturlig sol). Har nyligen köpt en 15W Super Growspot R/B 11:4 som jag tänker använda i uppdragningen från frön. Förhoppningsvis får jag då fram några större plantor och tänkte då ev. investera i fler lampor. Kan jag då fortsätta med samma sort eller bör jag ändra kvoten rött: blått något för bästa resultat?

Svar: Hej Micke! Ja, du skall definitivt fortsätta med samma förhållande. Vi har gjort tester med mer blått och endast blått och då har resultatet försämrats. Utfallet kan förstås vara lite iloka beroende på vad man drar upp men t.ex. bara blått (som enligt experter skall vara bra till grönsaker) vid uppdragning av sallat fungerar klart sämre än med 11:4 förhållandet - så håll fast vid det! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2012-01-22 18:47:51 - Sam, E-postadressen är dold

Hej igen!
Det finns inget firmanamn på den ufo leden. Går det att "chansa" på att det fungerar och köpa en av er?

Svar: Hej! Ledsen för sent svar! Nej kommer med all säkerhet inte att fungera - det måste vara exakt den rätta drivenheten som dioderna är anpassad efter - tyvärr har vi inte den! Mvh Grönt ljus AB

2012-01-13 17:09:18 - Sam, E-postadressen är dold

Hej!
Jag har ett lite annorlunda problem. Jag har fått tag i en begagnad UFO led 90w där bara hälften av lamporna lyser. Jag antar att det finns 2 drivdon (heter det så?) i den och att det ena är trasigt. Går det att få tag i reservdelar så man kan laga ufo lampan?

Svar: Hej Sam! Ja, om du kan se vem som har levererat (bör stå på), så går det att kontakta den firman och be om att få eller få köpa en drivenhet beroende på om garantitiden har gått ut. Men det är viktigt att drivenheten än anpassad för just den UFO-lampan! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2012-01-12 20:09:22 - Anna-Lena, E-postadressen är dold

Hej, vill dra upp tropiska växter från frön, och här ett bord på ca 1 x 1 m för ändamålet. På bordet står också några orkideer och bonsaier. Rummet är ca 12 kvm, inglasat med många fönster och golvvärme. Vilken lampa rekommenderar ni av era? De verkar ju jättebra. Hälsningar Anna-Lena

Svar: Hej Anna-Lena! Du skall använda våra senast framtagna Super Growspot som har testats och visat sig vara klart bättre än alla tidigare. Mailar dig separat all information du behöver och lite till... Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders Hammar

2011-12-03 23:04:42 - olof , E-postadressen är dold

hej finns det något led lysrör som skulle kunna belysa ett växtakvarium

Svar: Hej Olof! Javisst finns det ett sådant ledrör med anpassade våglängder! Mailar dig separat information om detta. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-11-14 21:04:40 - Kerstin, E-postadressen är dold

Hej!
Har två större och ett mindre olivträd som jag vill försöka få att överleva vintern. Jag har ett isolerat kälkarutrymme utan fönster (även ett oisolerat utan fönster - vet inte vad som funkar bäst men den frågan är nog inte för er att svara på...) Behöver dock belysning. Vad ska jag välja? (flower)
Hälsningar
Kerstin

Svar: Hej Kerstin! Du behöver en Super Growspot på 15w som du hänger ovanför dina träd - då skall de klara sig bra. Mailar dig ett antal filer som du kan ha nytta av. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-10-18 08:37:54 - Hans Hofverberg, E-postadressen är dold

Hej,
Jag har tagit in i vårt garage, Buxbombuskar, Lagerbladsträd, Rosbuskar som alla är planterade i större krukor. Garaget är isolerat det blir kallt men aldrig frost. Ytan är ca 10 kvadratmeter. Finns ett fönster med lite ljusinsläpp. Vill bara få växterna att överleva.
Önskar hjälp med vilken typ av LED lampa, hur många som behövs samt prisuppgifter.
Tack på förhand!
MVH
Hans

Svar: Hej Hans! Svar och information har skickats till din mailadress. Grönt Ljus AB

2011-10-09 02:07:29 - michael holmström, E-postadressen är dold

Hej!Har flertalet 2 meter höga tropiska hibiskus rosa sinensis i lägenheten,<de står vid östfönster,morgonsol.De är gröna o fina skulle vilja att de blommor över vintern.Är intresserad av LED.HUr mycket kostar dessa i drift om de får lysa dygnet runt?Vilken modell bör jag ha?Är de lika effektiva som en vanlig växtlampa 100w 230 v.Hälsn michael

Svar: Hej Michael! Våra anpassade växtbelysningslampor är mkt mer effektiva än några andra lamptyper eftersom vi endast använde de våglängder som växterna lättast tar upp energin ifrån, och som sätter igång fotosyntesen. Mailar dig separat kompletterande information med allt du behöver veta. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-09-20 20:37:15 - Modesty, E-postadressen är dold

Hej!
Efter att ha misslyckat med att så upp plantor från kaffebönor (ja, det var bönor man ska odla från, inte rosta :P) i somras, har jag nu fått tag på 7 plantor stl 13-25 cm höga. Har ett norrfönster (i jämtland) där de kan stå eller ett hörn i vardagsrummet där jag förvarar chiliväxter över vintern, både för att de ska få skörda klart och sen va snyggt gröna resten av vintern. Har inte gett dem nån extra belysning då de har klarar sig att va gröna ändå, men OM jag nu ístället/både ha kaffeplantorna där måste det till nån belysning som: är bra för växterna, är hyfsat snygga/coola att se på och inte barskrapar min plånbok. Håller på med mycket kryddgrönt och annat men kan inget om konstjord belysning. Bor som sagt i västjämtland där solen går ner 15,30 jan-fel.

Svar: Hej Mia! Våra egna nya Super Growspot ALU, kommer att ta hand om dina växter och kryddor under vinter på ett bra sätt, och med tillräcklig styrka, och med de rätta våglängderna kan man fortsätta att odla egna grönsaker och kryddor under vintern. För att du skall få lite mer insikt i dessa lampor så mailar jag (eftersom jag har din mailadress) dig ett antal filer som jag tror ger dig tillräcklig information! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-09-18 20:19:08 - Maritha

ursäkta att allt blev fyrdubbelt... nåt knas med min telefon...:@

Svar: Hej Maritha! Du skall använda dig av både rött och blått - bara blått gör att växterna blir långa och taniga. Med rätt kombination av vågländer som motsvarar klorofyllkurvorna så får du det bästa resultatet - allt enligt vår testodlare. Jag mailar dig massor av info om du mailar oss din mailadress till: info@grontljus.com Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-09-18 20:16:52 - Maritha

Hej! Har jag förstått det rätt när jag går igenom alla meddelanden att jag kan använda bara blått ljus till mina körsbärstomater? Jag vill att de ska växa året runt, bor i Kiruna, hur många timmar per dag bör jag ge dem extra ljus och ska det vara både blått och rött eller bara blått?Hej! Har jag förstått det rätt när jag går igenom alla meddelanden att jag kan använda bara blått ljus till mina körsbärstomater? Jag vill att de ska växa året runt, bor i Kiruna, hur många timmar per dag bör jag ge dem extra ljus och ska det vara både blått och rött eller bara blått?

2011-09-17 01:06:19 - Xenia

Kan man motera in growspot i en vanlig skrivbordslampa med lampskärm? Blir det för varmt för 2W-modellen?

Svar: Hej! Det går mkt bra! 2-wattaren blir bara ljummen. Jag mailar dig gärna mer info om du mailar oss din adress. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-09-16 15:22:32 - Dino Gerdin, E-postadressen är dold

Hej!
Jag ska belysa en yta av cirka en kvm i badrummet där mina växter ska få ljusterapi under den mörka årstiden. Vilken av produkterna rekommenderas? Bor i Stockholm, säjler ni över disk?
Vänligen
Dino

Svar: Hej Dino! Det kommer att räcka bra med en 15w Growspot ALU med de senast utvecklade dioderna. Den är dessutom helt tyst då det inte finns några fläktar i dem som i de tidigare Growspotlamporna. Mailar dig filer med mer info direkt till dig, om du mailar oss dim adrees till info@grontljus.com Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-09-12 08:51:29 - Jonas Ahlberg, E-postadressen är dold

Hej. Jag ser att ni rekommenderar Super growspot Alu 15w till Citronträd. Har ni ytterligare information angående citronträd. Hur många lampor. Funderar andra LED-lampor i andra färger (blå, röd, etc.). mvh, Jonas Ahlberg

Svar: Hej Jonas! Antal lampor beror helt på vilken yta som skall täckas oin och vilket resultat man vill ha - ju närmare och mindre yta man täcker desto större effekt. Mailar dig mer info med filer i separat mail! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-09-06 21:28:04 - E-postadressen är dold

Hej, jag experimenterar med att odla ananas, citron, apelsin, mango träd hemma och vill ha ljus till dom på vintern. Jag skulle vilja veta vilken sorts lampa som skulle passa och pris på dom, Gärna en billig och bra lösning

Svar: Hej Erik! Vi rekommenderar den nya och med mkt gott resultat testade Grospot Alu 15w! Den slår alla befintliga growspot lampor med E27 fäste. Den kostar 830:- + frakt emb. och moms, totalt 1100:-. Den har inga störande fläktar och är snygg att se på. Skruvas rätt in i en vanlig E27 sockel som med fördel hängs upp ovanför växterna. Till denna lampa medlevereras en x-tra uppsättning linser för smalare ljusbild om man vill sääta upp lampan på ett längre avstånd etc. Läs mer om våra lampor från första sidan en bit ner... Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-09-06 14:33:10

har två stora gröna citronträd ,2 meter höga,
som står framför söderfönster men de behöver mer ljus på vintern, vilken lampa/lampor behövs?

Svar: Hej! Jag rekommenderar den nya Super growspot Alu 15w, som vår testodlare starkt rekommenderar. Om du mailar oss, så kan vi skicka kompletterande information. Hälsn. Grönt Ljus AB

2011-07-31 12:57:22 - Ann, E-postadressen är dold

Hej,

Vill gärna ha prislista och produktblad om hela växtbelysningsserien, från de små 2W, till UFO. Jag odlar ökenrosor, bonsaiträd, japanskt körbärsträd och div. palmer från frö i mitt lilla kök. Letar efter billigaste och bästa lösning. Tar gärna emot tips!(star)

Svar: Hej! Vi har de rätta ledlamporna för dig och andra - utprovade av våra testodlare med optimala våglängder. Utvecklingen går fort, och vi går nu över till våra nya mer effektiva dioder. Sänder info filer i separat mail till dig. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-05-29 09:50:53 - Peter, E-postadressen är dold

Hej,
Jag skulle vilja ha en grön klätterväxt, klätterkalla, i mitt badrum utan fönster och funderar då på Growstrips eller Super Growspot Alu 15w. Jag funderar på blå growstrips för jag läste i något annat inlägg att blått var viktigare för gröna växter och IP65 är ju passande för badrum. Stämmer detta, eller är det bättre att blanda rött och blått. Vad rekommenderar ni för en sån växt?

Svar: Hej Peter! Efter de testodlingar av sallat som vi gjort så har vi fått fram att endast blått ger ett klart sämre resultat än med både rött+blått, så jag rekommenderar att du använder både och. Med de nya Growspot Alu får det bästa som finns just nu (i jämförelsetest), och dessutom en helt tyst lampa. Mailar dig mer info separat! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-04-10 18:10:19 - T.Johansson, E-postadressen är dold

Vilken eller vilka lampor rekomenderar ni plantuppdragning av sommarblommor och nån enstaka tomat.
Plantbordet är 0,6x1,6 meter takhöjd från bordet 1,3 m
även stora Fuxier stående i stora krukor på golvet

Svar: Hej! Vår nya Growspot ALU 15w 660+460nm bör räcka för att täcka dina behov. Vi har två nya typer en med c:a 100-120° ljusspridning och en med extremt bred ljusbild på 150°, Se mer på ledsweden.com och klicka på mer info på första sidan. Där kan du se alla lampor, priser etc. Annars mailar du oss på info@grontljus.com, så mailar vi filer separat till dig. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-03-22 10:51:13 - michel, E-postadressen är dold

Hej! Vilken lampa rekommenderar ni till förodling av chilepepparväxter och övervintring!
Även tomatplantor.:)
Ytan ca 5kvm

Svar: Hej! Du bör ha en kombination av rött/blått, och en effekt på 30-50w, lite beroende på vilka krav du har på vad som skall hända med växterna. Större energiöverföring är aldrig fel! Bättre att använda en kraftigare lampa - och anpassa tiden än att ha en för liten. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-03-17 09:12:05 - Maria

Hej! Hur vet jag om det räcker med en Growspot 2 W, eller om jag behöver mer. Jag drar upp tomat, gurka, sallad, basilika på ett bord (0,50 x 1m) som står framför ett fönster, som iof sig inte är jättestort.

Svar: Hej! Med den ytan rekommenderar vi en Growspot 15w röd/blå! Vi har den nu i två utföranden, dels med fläkt - lite mindre och utan fläkt lite större i omfång, se måtten på vår site www.grontljus.com Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-24 08:06:25 - Julius S

Hej igen
Jag och andra kan inte se hela svaret om Ljus blanding för kryddor och orchider..

Svar: Hej igen! Ledsen att vi inte fick med hela svaret sist! Jo, du är inne på rätt väg och vi rekommenderar både rött+blått till dina gröna växter, men det är viktigt att du använder de rätta våglängderna där växterna lättast tar upp energin från ljuset. Om du mailar oss din adress så kan vi skicka dig ett antal filer med intressant information. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-22 13:35:19 - Julius S

Hejsan
Om jag vill odla kryddor som ej blommar vilket ljus behöver jag från dessa LVD lampor?
Ljus blanding av rött och blått? eller?
Är det samma som till blommande orchider?

Svar: Hej! Du är helt inne på rätt väg - an blandning är det bästa, gärna våra nya

2011-02-21 18:40:19 - Martin, E-postadressen är dold

Hej!
Har ett mindre bord, ca 1x0,5m, utan direkt soljus. På detta har jag en citrus och ett par små chiliplantor. Citrusen ska blomma och de andra ska växa. Finns det någon "allroundlampa" som passar? Chilin är ju lite lägre än citrusen med..
Har ni något förslag?
M.v.h Martin

Svar: Hej Martin! Du bör klara dig utmärkt med vår nya Supergrowspot ALU på 9w eftersom du har en mindre yta att täcka upp. Den ger både citrusen och chilin vad de behöver. Dessa nya Growspotts är helt tysta då vi har utvecklat dessa så att någon kylfläkt inte behövs. Dessutom är de mkt snygga att se på. Mailar dig mer info separat! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-15 12:34:47 - Stig-Johan Udd, E-postadressen är dold

Hej!
Jag bor i Finland och har ett rum ca 3x4m som är packat med orkideer. Vilken belysning rekommenderar ni, och vad skulle priset bli? Hälften av orkideerna är ganska ljuskrävande
MVH Stig

Svar: Hej Stig! Jag skulle absolut använda en UFO90w led lampa med kombinerat rött och blått ljus! Den klarar 12kvm bra om du inte har väldigt specifika krav på att orkideerna skall växa snabbt - för då får du öka på effekten lite mer... En UFO90w med anpassade våglängder kostar i Sverige 3395:- hemlevererat - till Finland blir det ett litet frakttillägg. Mailar dig mer information separat! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-09 17:01:10 - Mias - Butiken som blommar AB, E-postadressen är dold

Hej.
Är Ni leverantörer även till oss butiker? Kan Ni rekommendera växtbelysning till mina kunder/hobbyodlare som driver upp både blommor & grönsaker inomhus hemmavid?
MVH Mia (flower)

Svar: Hej Mia! Visst kan vi det! Mailar dig åf-info direkt. hälsningar! Grönt ljus AB

2011-02-09 15:07:47 - Lennart, E-postadressen är dold

Hej,

Jag har ett bord på ca 1*2m för att driva upp plantor från frö främst kålplantor.
Vad har ni för råd?
Är också intresserad av ert utbud på LED-lampor i allmänhet.
Mvh Lennart

Svar: Hej Lennart! Om du skall dra upp plantor från frö så rekommenderar vi mestadels kombinationen rött/blått i anpassade våglängder. Skall du endast driva upp grönsaker som inte skall knoppa och blomma så är blått med två olika våglängder lite bättre. mailar dig ett antal filer med info separat. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-07 11:46:06 - Johan Rutgersmark, E-postadressen är dold

Hej,
Jag planerar att göra om ett rum i källaren till övervintringsrum på vintern och rum för uppdragning av växter för utplantering på våren. Rummet är 400*400*200 med vita väggar.
Räcker det med en ufo 90w och eventuellt en growspot för ytan där jag övervintrar Ljuskrävande kaktusar. Kan Du sända
info/offert om ovanstående och lite mer info om Ert utbud.

Svar: Hej Johan! Ja det kan räcka - 16kvm skall gå bra för övervintring med en UFO90w. Vid uppdragning kan du behöva lite mer effekt då det är bra att ha ljuskällan nära. Mailar dig mer info separat. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-02-06 14:52:00 - Ivar Alvarsson, E-postadressen är dold

Hej. jag har övervintrat pelargonier i svalt garage (mörkt): vad är lämplig belysning för att få dem att börja växa igen. Det är för kallt på alltanen i mars. Bordsyta ca 1,5kvm.
Hälsningar och tack
Ivar:):)

Svar: Hej! Till dina pelargonier passar det bra med rött 660nm och blått 460nm som vi har i t.ex. Growspot 15w! mailar dig mer info separat! Hälsningar! Grönt ljus AB

2011-01-24 22:37:19 - Linus, E-postadressen är dold

hej
jag undrar hur långt ifån växten man kan ha en growspot 15w, lampan ska i det här fallet sitta i taket. växten kommer få yterst lite solljus. skulle vilja ha beställnings info oxå.

Svar: Hej Linus! Med en smalare ljusbild som vi har i våra nya Super Growspots med dubbla linsuppsättningar, så kan du ha lampan längre ifrån, t.ex. i taket eller i en skena - men det är alltid så att effekten blir bättre ju närmare man har ljuskällan - men med 60° linserna så blir ljusbilden mer spotliknande. Mailar dig mer info direkt till din mailadress med allt du behöver veta om dessa lampor. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-01-23 19:52:41 - Elisabeth Rosman Pedersen, E-postadressen är dold

Hej!
Vilken typ av lampa passar för
att förgro sommarblommor på en ca 4 kvadrats yta.
Vad skulle det kosta?
MVH Elisabeth Pedersen(flower)

Svar: Hej Elisabeth! Till 4m² behöver du 2st Growspotlampor på 15w med rött/blått 660+460nm! Dessa kostar 575:-/st + moms, frakt och emballage totalt 745:-/st. Mailar dig mer info till din mailadress. Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-01-18 16:40:39 - Åke, E-postadressen är dold

Hej
Vilken typ av lampa passar för
att förgro sommarblommor och
tomater,gurka och kryddväxter
Borden där jag skall odla på är
på ca: 10 kvadrats yta

Svar: Hej Åke! Med kombinationen rött/blått kommer du att bli nöjd! Mailar dig separat all info! hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2011-01-17 14:59:33 - Annika

Hej! Vi önskar en lampa både för att gro upp chili, tomatplantor och blomplantor. Dessutom vill vi kunna "vinterförvara" olivträd, fikon och diverse citrusträd med samma lampa, går det???!
Annika

Svar: Hej Annika! Javisst går det! En kombination av rött och blått med de rätta våglängderna räcker bra - styrka förstås beroende på ytan som skall belysas. Maila oss din adress så kan vi skicka ett antal info-filer med allt du behöver veta. Hälsningar! Anders Grönt Ljus® AB

2011-01-17 13:51:07 - Åke Holmberg, E-postadressen är dold

Hej!
Söker en lampa för att förgro
tomatplantor och sommarblommor inne i ett
rum med 3,5x3,5 m bottenyta
Vilken lapa passar bäst.
åke

2011-01-05 13:32:39 - Mikael, E-postadressen är dold

Hej! Söker en lampa till en yuccapalm som står i ett hörn och delar av den får för lite ljus. Kollade lite på growespot. Skulle en sådan passa och vad kostar dom? Samt vilken modell? Sedan vill jag också placera en grön växt i hallen där det knappt kommer något dagsljus, funkar det med sådana lampor där också?

Svar: Hej Mikael! Tycker att du skall prova en Growspot gärna av den nya modellen utan fläkt. Det gäller även växten i hallen. Mailar dig ett antal filer med all info direkt till dig! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2011-01-04 22:48:32 - Yuri, E-postadressen är dold

Hej,

Jag har en ett antal orkideer som är utplacerade i olika rum (5 rum).
jag skulle vilja tillför dem extraljus då de i dagsläget inte producerar blommor specielt ofta. Jag skulle vilja ha förslag på vilken lampa som skulle kunna passa dem med en tillhörande offert.

vänligen,
Yuri

Svar: Hej Yuri! Du skall använda våglängdskombinationen av rött 660nm och blått 460nm vilka vi har monterade i våra Growspots och UFO-lampor. Finns i storlekarna 2w-600w! Sänder dig ett antal filer med all info i separat mail! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-12-09 13:45:20 - Stefan Nisson, E-postadressen är dold

Hej skall köpa en växtlampa som skall belysa mina växter hemma som står på en "trappa"inne i hörnet där det ej når något dagsljus jag läste gustavs fråga om powerled den låter passande har ni såna isåfall vilken färgblandning vilken ljusspridning är det på en meter vilken fattning vad kostar den

Svar: Hej Stefan! En Growspot 15w röd/blåtror jag kommer att passa perfekt - den är liten, lätt och går att skruva in i en hängande vanlig E27-sockel. Den täcker mellan 0,5-1,5kvm beroende på avstånd!Den ger ett mkt bra resultat trots sina 15 watt! Den kostar 745:- inkl. allt hem till dig med 2 års produktgaranti. Mailar dig mer info till din mailbox. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-12-01 08:42:48 - Gustav, E-postadressen är dold

Hej,

Säljer ni även kraftigare odlingslampor? Så kallade PowerLED?

/GustavSvar: Hej Gustav! Ja, det gör vi - s.k. high power led dvs led chips med högre effekt per diod än på vanliga diodlampor! Vi har dessutom tagit fram HP Growspots i ny design och med ännu mer optimala våglängder - beroende på vad du skall odla! Mailar dig mer info separat! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2010-11-25 12:35:57 - Jesper, E-postadressen är dold

Vilken våglängd är bäst för orkideer? /MVH JR

Svar: Hej Jesper! En kombination av rött/blått med c:a 80/20 bör gå bäst! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-11-13 11:54:44 - Björn Svedberg, E-postadressen är dold

Hej
Har två citron och ett olivträd som behöver ljus nu i vinter, har strömskena i taket 1meter ovanför,vill ha förlag på lämplig belysning och pris.

Björn

Svar: Hej Björn! Om du kan fästa en vanlig E27 lamphållare i din strömskena så kan du ned fördel använda våra Growspotlampor som finns från 2w till 15w/st och med olika ljusspridning! Växterna tar lättast upp energin från lamporna vid våglängderna 430-465nm blått och 630-670nm rött, som motsvarar klorofyll a+b:s kurvtoppar. Mailar dig ett antal filer med kompletterande information och priser. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-11-11 15:35:57 - annika, E-postadressen är dold

Hej, Jag vill odla och driva upp örter inomhus och undrar vilken lampa som lämpar sig bäst till detta samt vad det kostar.

Svar: Hej Annika! Till örter, kryddor och sallader etc., så passar blått 460nm väldigt bra, även till chili innan de blommar. Vid knoppning och blommning skall man tillföra mer rött 660nm. En blå Growspot på 15w och 460nm kostar 559:- + frakt och moms, totalt 745:-! Finns på lager! Mailar dig några filer separat med mer utförlig information, samt några kunderfarenheter! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-11-07 18:12:32 - tim, E-postadressen är dold

Kan du skicka all information på växtbelysningen tack.
Duger Ultra XL lampan till mitt krydd / chili inomhus-plantage?

mvh

Svar: Hej Tim! Det beror på vilken yta du skall belysa! Har en tidigare kund som använder Growspot 15w blått/blått 460/430nm och är väldigt nöjd (se i bifogade filen). Kryddväxter blir också kraftiga med blått. ULTRA XL-lamporna lämpar sig bättre för enbart blommande växter. Bifogar några filer med all inf till din m-adress. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-11-06 20:17:21 - Bernt , E-postadressen är dold

Alt1: Tänker belysa ett bord med växter 2mX1,2m. Vilken lampa är lämlig? Kostnad med och utan armatur.
Alt2: Kan också tänka mig att belysa en större del av uterummet 5mX5m. Vad blir kostnaden för detta alternativ?

Svar: Hej! I alt 1 kan det räcka med en Growspot 15 eller nya 16, alt en Growtube på 20w, och i alt 2 går det åt en UFO90w om du samlar ihop växterna lite. Bifogar ett antal infofiler direkt till din mailadress. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-10-30 23:30:37 - Anne-Marie Bäckström, E-postadressen är dold

Hej
Jag skall vinterförvara lite växter, bl.a.ett mindre olivträd i ett förråd, temp min 5 grader, utan fönster,vad för belysning bör jag ha?

Svar: Hej Anne-Marie! Mailar dig all info du behöver! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-30 01:54:07 - Rian, E-postadressen är dold

Hei der. Kan du ville maile mig prisen på en 50 W ULTRA XL, sendt til danmark.
Hygge

Svar: Hej! Den kostar 1850:- + ev. moms och c:a 200:- i frakt! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-25 20:54:28 - Christer Carlsson, E-postadressen är dold

Hej,

även jag önskar info om lampor o var jag kan köpa dem.
Tänker vinterförvara ett 20-tal chiliplantor , tänker mig en yta på ca 2 x 2 meter som skall belysas.

/C

Svar: Hej Christer! Mailar ett antal filer med allt om våra lampor! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-24 15:19:49 - Claes, E-postadressen är dold

Hej! Jag skulle vilja ha info och pris om alla era växtlampor. beställningsinfo kan jag också ta:) Mvh Claes

Svar: Hej Claes! Mailar dig all info du behöver, i färska filer, eftersom produkterna utvecklas hela tiden, samt att vi får in info från växtkunder! Vi hinner inte lägga ut allt på hemsidan! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-20 19:39:37 - Christina Persson, E-postadressen är dold

Hej Jag undrar om ni har lampor med våglängdsintervallet 370-420 nm?

Svar: Hej! Det är inget som vi lagerhåller - men det går att ta fram om det är lite antal. hälsn. Grönt Ljus AB

2010-10-14 13:21:18 - peter, E-postadressen är dold

Hej,
Jag skulle vilja ha lite information kring de growstrips du nämner i en tidigare fråga. Letar efter någonting som kan få skuggtåliga inomhusväxter att överleva lite längre in i huset, ev. ha lite grönt i badrummet som saknar fönster.

Svar: Hej Peter! Vi har börjat med att ta fram Growstrips med bara blått 465nm anpassade mest för gröna växter utan blomning, grönsaker etc, i längder om 0,5 och 1,0 meter. Vi kan leverera dubbla stripslängder - två rader om så önskas. Mailar dig ett antal filer med mer info! Hälsingar! Grönt Ljus AB

2010-10-10 15:09:36 - Lis Lindberg, E-postadressen är dold

Behöver belysning till mina 1m breda söderfönster för att klara vintern för kryddor o orkideér och driva upp från frö mm. Kan ni skicka info o priser så är jag tacksam.
mvh lis

Svar: Hej! Sänder dig all info du behöver och lite till - till din mailadress. hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-05 22:34:54 - Gull, E-postadressen är dold

Hej,
jag har hört talas om er växtbelysning, både den blå och röda. Är nyfiken på båda eftersom jag både driver sticklingar och övervintrar.
Nu undrar jag om ni skulle kunna skicka prisuppgift och info om dessa
Mvh/ Gull(flower)

Svar: Hej Gull! Vi skickar dig ett antal filer med all info till din m-adress! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-10-04 15:42:27 - Sylvia Rauan, E-postadressen är dold

Hej!
Jag blir nyfiken på eran belysning.
Jag har hängande i taket en ca 1m rund "skål" med tropiska växter i taket. (planterna är ca 1m från taket) Och undrar vilken belysning skulle ni rekommendera, samt hur er själva belysningen, för jag vill gärna att det ska ge ett varm tropiskt ljus. Kan ni skicka prislista och råd är jag tacksam!
Mvh Sylvia

Svar: Hej Sylvia! Det låter som att en 50w ULTRA XL skulle passa bra. Den har ett varmare och mjukare ljus än led-alternativen. Sänder dig info till mailadressen. Hälsn. Grönt ljus AB

2010-09-21 11:40:41 - Matss, E-postadressen är dold

Hej jag skulle vilja ha prisinfo om växthusbelysning/ samt för övervintring inomhus

Svar: Hej! Mailar dig massor med info i separat mail! Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-09-07 21:31:10 - Gugge Zelander, E-postadressen är dold

Hej,
Jag ska också övervintra chilli-plantor.
Först vill jag få frukterna att mogna. Nu har jag massor pyttesmå chillifrukter som behöver en massa sol för att bli stora och starka, vilket ljus ska jag hjälpa dem med?
Kan ni skicka prislista och råd är jag tacksam! Mvh Gugge

Svar: Hej! Mera rött än blått i lamporna skall du prova, antingen Growspot15w RB eller nya ULTRA XL 50w - beror på ytan du skall belysa. Mailar dig all info om våra anpassade lampor. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-09-06 16:59:32 - Kenneth, E-postadressen är dold

Hejsan! jag skulle vilja ha produktblad och prislistor på hela växtbelysningsserien allt från det minsta till det värsta!
Kan ni rekommendera någon speciell till citrusväxter

Svar: Hej! Skickar dig massor av info direkt till dig! Till citrusväxter som skall eller har blommat rekommederas mer rött än blått t.ex. Growspot 660/460!

2010-09-02 10:27:00 - Lena, E-postadressen är dold

Hej. Ska försöka att övervintra mina chiliplantor samt fikonträd. Vilken lampa skulle du rekommendera för att de ska få tillräckligt ljus under vintern´. Skulle vara bra om samma lampa kan användas till frösådd av grönsaker och sommarblommor.
M.V.H. Lena

Svar: Hej Lena! Du skall använda Growspot15w blått/blått 460+430nm 2 olika blå nyanser till chili och gröna växter som inte skall knoppa och blomma - går alltså bra till all frösådd också. När sommarblommor och andra knoppande och blommande växter kommer till knoppnings- och blomningsstadiet (eller ngt tidigare) så skall du använda mer rött än blått. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-08-30 20:50:15 - gabbe, E-postadressen är dold

hej
Jag skulle vilja ha lite prisinfo om växthusbelysningar.
tack
gabbe

Svar: Hej Gabbe! Skickar dig det, samt info om våra helt nya ULTRA XL också. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-08-29 16:57:43 - Christer, E-postadressen är dold

Hej!

Skulle önska prisuuppgifter på Growspot 9 & 15 W samt info hur man går tillväga för att köpa sådana.
hälsningar/Christer

Svar: Hej Christer! Sänder massor av info direkt! hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-08-24 12:15:12 - Per, E-postadressen är dold

Hej Skulle uppskatta lite mer info om samt priser på växthusbelysning!

mvh Per

Svar: Hej Per! Skcikar all info direkt till din mailadress. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-08-18 09:15:32 - Erik, E-postadressen är dold

Hej!
Är det så att rött ljus 660nm passar bättre till blomningsstadiet och blått ljus bättre till frösådd och uppdragning??

Svar: Ja, det kan man säga, vissa kunder har försökt att använda blått vid knoppning och blomning t.ex till Penséer och det fungerar inte alls bra. Mycket rött vid knoppning och blomning och mer blått vid uppstart och för grönsaker, t.ex. chili som går utmärkt med bara blått 460+430nm 9:3. Observera att våglängderna måste följa växternas klorofyllkurvor noga för att kunna utnyttjas och absorberas optimalt. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-08-15 21:45:50 - Frida, E-postadressen är dold

hej
skulle också gärna vilja få lite prisuppgifter på era växtbelysningar.

Svar: Hej Frida! Ordnar det direkt till dig! hälsn. Grönt Ljus AB Anders

2010-08-13 09:44:24 - Andreas, E-postadressen är dold

Hej!

Jag skulle oxå vilja ha prisuppgifter på era lampor för växter.

Svar: Hej! Mailar dig direkt när jag får en ok mailadress! Hälsningar! Grönt Ljus AB Anders

2010-08-10 20:12:53 - E-postadressen är dold

Hej skulle vilja ha ett mail om priser på olika växthuslampor!

Svar: Hej! Mailar dig massor med info! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-07-31 15:51:18 - E-postadressen är dold

Hej i höstväntan !
Ser fram emot att få lite priser på olika Growspot lampor.

Mvh: SCANIAN

Svar: Hej Scanian! Mailar dig också all info du behöver. hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-07-31 09:57:50 - Kina, E-postadressen är dold

Hej! Skulle jag kunna få lite info om lampor till chili odling..äh skicka mig pris uppg-info om ALL er växthusbelysning :P,även den ni har som lysrör !!?? Tror jag ,jag såg någonstans ;) Toppen den här sidan (inlove)

Svar: Hej Catharina! Mailar dig direkt all info du behöver. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-07-24 21:16:06 - E-postadressen är dold

Hej skulle vilja ha ett mail om priser på olika växthuslampor

Svar: Hej! Skickar info direkt till dig! Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-07-22 20:25:50 - jonas, E-postadressen är dold

Tjena kan ni mail info och priser på de olika växtbelysningarna.

Svar: Hej1 skickar massor av info direkt till din mailadress. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-06-16 13:48:45 - E-postadressen är dold

Hej. Jag skulle vilja ha mer info om dem nya induktionslamporna och stripsen och priser pls. Tack tack

Svar: Hej! Skickar mer info om de helt nya induktionslamporna med anpassade våglängder, samt info om stripsen. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-06-15 13:09:19 - E-postadressen är dold

Kan det skickas en prislista tro? ;)

Svar: Absolut, den plus lite mer info kommer snart! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-06-08 15:19:54 - Viktor samma som nedan

Glömde skriva att jag görna vill ha lite kortfattad info om produkterna ;)

mvh Viktor

Svar: Hej igen! Den blir lättöverskådlig! Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-06-08 15:15:40 - Viktor, E-postadressen är dold

Hejsan! jag skulle vilja ha produktblad och prislistor på hela växtbelysningsserien allt från det minsta till det värsta! ;)

Mvh
Viktor

Svar: Hej Viktor! Vi mailar det till dig omg. Tar även med lite info om de nya Growstripsen och ULTRA XL inductionslamporna med anpassade våglängder. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-05-29 17:27:53 - Ola, E-postadressen är dold

Hej! Skulle vilja ha prisinfo och produktinfo på alla era växtbelysningsLED. Är speciellt intresserad av ufo men allt är av intresse.

Mvh
Ola

Svar: Hej Ola! Tack för din förfrågan - sänder dig all info i separat mail. Det finns mkt nytt och intressant på gång nu. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-05-28 11:59:20 - Kim, E-postadressen är dold

Hej!
Jag skall odla lite örter hemma i köket på en hylla där inte så mycket sol kommer in. Rosmarin, Basilika, Timjan och koriander.
Ca 30x50cm odlingsyta. Vad behöver jag och vilka priser? Skicka gärna komplett prisinformation till alla era lampor/moduler.
MVH Kim

Svar: Hej Kim! Då skall du prova våra helt nya Growstrips med anpassat blått ljus för hyllodling av kryddor, gröna växter etc., som precis har kommit hem. Effektivt ljus med mkt låg låg elförbrukning. Sänder dig mer info separat. Komplettpriser fr. c:a 495:- beroende på längd etc.

2010-05-11 23:27:37 - Mårten, E-postadressen är dold

Hej,

Jag vill också gärna ha prislista och produktblad om hela växtbelysningsserien, från de små 2W, till UFOna.

Svar: Hej Mårten! Skickar dig all info under dagen - trevlig helg! Grönt Ljus AB

2010-05-03 20:58:42 - Birgitta , E-postadressen är dold

Hej!
Kan du sända en prislista. Har du förslag på armatur för growspot som klarar IP 44?

Svar: Hej Birgitta! Growspot lamporna har ett vanligt skruvfäste E27 och måste byggas in om man skall uppnå skyddsklass 44 typ väggbelysning utomhus som ofta har en glaskåpa utanpå lampan som stänkskydd. Det finns ingen särskild armatur till Growspottarna för detta, men det går bra med vanliga ute- armaturer om du måste använda växtbelysningen ute. De helt nya Ultra XL lamporna som kommer snart har en skyddsklass IP65, vilket betyder helt damm- och vattentätt och kan användas ute. OBS! Glöm inte att ansluta en jordfelsbrytare mellan lampa och uttag utomhus. Sänder dig priser m.m strax. Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-04-27 19:59:15 - Stefan, E-postadressen är dold

Hej,

Vill gärna ha prislista och produktblad om hela växtbelysningsserien, från de små 2W, till UFOna.

Svar: Hej Stefan, ordnar det, Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-04-22 03:51:49 - Jöns , E-postadressen är dold

Hejsan!

Skulle vilja ha lite prisinfo om

Growspot15W 9:3 rött/blått 660/460nm ink frakt. eller jag kan ju lika gärna ta hela prislistan när vi ändå är igång :)

Svar: He Ja, det finns mkt intressant information som jag kan skicka dig - skickar den nu! Grönt Ljus AB

2010-04-17 16:04:17 - conny-k, E-postadressen är dold

vad kostar UFO-90W,och hur beställer jag den? Mvh.

Svar: Hej Conny! Vår lagerförda UFO-serie finns från sek 2680:- + moms hem till dig! Sänder dig separat kompletterande information i ett par filer. Grönt Ljus AB

2010-04-17 12:35:57 - Peter D, E-postadressen är dold

Trevligt att se ett svenskt företag som satsar på LED-belysning. Har gått och funderat på att se hur väl dessa lampor skulle fungera för odling. Vore kul att testa lite så skicka gärna över en prislista.

Mvh Peter

Svar: Hej Peter! Ja, det händer mkt just nu när det gäller både vanlig LED-belysning och anpassad LED-belysning för växter med speciella våglängder i rött och blått. Sänder dig mer info till dig strax. Hälsningar, Grönt Ljus AB

2010-04-12 18:01:22 - Sune Eliasson, E-postadressen är dold

Sänd mig information och prislista på LED växtljusbelysning.

Svar: Hej Sune! Information kommer, Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-04-06 19:39:26 - Peter, E-postadressen är dold

Frågade igår om prislistan och ni skulle ha skickat den. Men hittar den inte i min inkorg eller skräplåda. Jag kanske skrev in fel epostadress, skulle ni kunna tänka er att skicka den igen?

Svar: Hej Peter! Vi har precis flyttat till nya större lokaler, och det har varit lite struligt några dagar med uppkoppling etc. Sänder dig mer info nu! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-04-06 17:04:15 - Linus, E-postadressen är dold

Hej , skulle vilja ha prislista på growspot ..samt info
Mvh Linus

Svar: Hej Linus, skickar dig kompletterande info. hälsningar1 Grönt Ljus AB

2010-04-05 21:46:32 - Nicklas, E-postadressen är dold

Hej
köpte en Growspot 15w 9:3 blått/blått 460/430nm samt en Growspot 15w, 9:3 rött/blått 660/460nm för uppdrivning av diverse fröer.
men tycker resultatet inte blir bra.
varför blir mina frösådda tomat plantor klenare med growspot än med vanliga billiga lysrör.
Har haft growspot ca 20-30 cm över tomaterna.
Kan det vara fel på mina growspottar ?

Svar: Hej! Låter mkt märkligt tycker jag! Nu är jag ingen odlare, som kan rekommendera hur man bäst drar upp tomatplantor, hur man ger dom näring, byter krukor etc., men jag har andra kunder som gör det med stor framgång och mailar dig strax deras tips, och hur dom har gjort. Det kan förstås vara ngt fel på Growspotten men om ljusstyrkan har gått ner så märks det tydligt. Då kan det vara ngt med drivenheten inne i lampan som är fel, och i så fall så skall vi byta ut den. Hälsningar, Grönt Ljus AB, Anders

2010-04-05 21:17:52 - Peter, E-postadressen är dold

Hej!
Skulle också vilja ha en prislista på growspot och ufo

Svar: Skickar den! Hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-04-05 01:08:15 - Az, E-postadressen är dold

Hej, skulle vilja ha prislista på growspot lamporna och grow ufona?

Svar: Hej, sänder dig kompletterande info om detta till din mailadress, samt lite kundtips.

2010-03-31 01:07:16 - Sebastian, E-postadressen är dold

Hej! jag skulle vilja ha prislista för de olika growspot lamporna (ufo)

Tack på förhand

mvh// sebbe

Svar: Hej Sebbe! Sänder dig massor av information till din mailadress Hälsningar, Grönt Ljus AB

2010-03-26 01:40:59 - Mikael, E-postadressen är dold

Hej! Har ett växthus med mkt chili och tomater och även pelargoner. Vill gärna ha lite tips och prisuppgifter. Sen nåt som skulle kunna passa i e 14 socklar för att lysa upp växter i fönster.

Mvh Micke

Svar: Hej Micke! Jag tycker att du skall använda 630nm rött som vi har i våra UFO90w, eftersom du skall odla bl.a. tomater i ditt växthus. Tester har visat att 630nm tillsammans med blått 460nm är bäst vid tomatodling. Mailar dig mer info om våra växtbelysningar. Grönt Ljus AB

2010-03-21 20:07:33 - Matts, E-postadressen är dold

Hej! jag skulle vilja ha info om Growspot (pris leveranstid etc.) Jag ska driva upp lite tomat, gurka, basilika + lite andra plantor.

Mvh Matts

Svar: Hej Matts! Infon skickad till din mailadress! Till tomater är 630 rött och 460nm blått väldigt bra! Vid odling av endast gröna växter utan blomning rekommenderar vi blått 460+430 blått i samma lampa. Grönt Ljus AB

2010-03-17 20:56:39 - Bodil, E-postadressen är dold

Hej! Jag vill gärna att ni skickar mig info om Growspot. Ska användas för uppdrivning av alla typer av plantor. Tack på förhand!(flower)

Svar: Hej Bodil! Informationen är på väg! Hälsningar! Grönt ljus AB

2010-03-13 22:12:12 - Sten, E-postadressen är dold

Hej,

Riktigt spännande att läsa om LED. Efter en del surfande så tycker jag att detta alternativ låter bäst.

Vad rekommenderas till följande situationer.

1. Längst in i vardagsrummet, ca 3,5 meter från ett öst-fönster står en spatiphyllum sensation och behöver ljus. Den är 1,50 hög och takhöjden är 2,50. Jag är nöjd om den överlever men blir förstås ännu gladare om den växer och blommar :)

2. I ett annat mörkt hörn står en nyplanterad monsteragrupp som jag vill ska växa och få sådär riktigt stora blad. Den står i och för sig inte långt ifrån ett öst-fönster men får inget direktljus på sig. Just nu är plantorna knappa metern höga och även här är takhöjden 2,50.

Förutom själva LED-lamporna så hoppas jag på tips på armaturer då de ju förstås också måste se bra ut.

Sen måste jag ju veta hur och hur mycket jag kommer att behöva betala :P

Mvh
Sten

Svar: Hej Sten! Eftersom du har både bladväxter och blommande växter så tycker jag att du skall välja Growspot15w med både rött och blått 660/460nm. De täcker c:a 1kvm redan 1m över växterna då spridningsvinkeln är stor. Growspotlampan är liten, smidig och snygg i sig - så man behöver ingen särskild armatur eller en skärm, men det kan ju vara trevligt med ngt som passar in i rummet. En vanlig E27 sockel är vad som behövs. Jag sänder dig mer omfattande information med totalpriser, tips etc. i ett separat mail. En Growspot15w med 660/460nm röda och blå vågländer kostar 875:- totalt inkl. allt hem till dig.

2010-03-10 20:53:58 - Björn, E-postadressen är dold

Hejsan! Spännande med LED. Jag skulle vilja ha en prislista för de olika lamporna ni säljer.

mvh Björn

Svar: Hej Björn! Sänder dig kompletterande info till din mailadress.

2010-03-10 11:42:43 - Evamarie, E-postadressen är dold

Hej igen
Glömde det andra "dels"meddelandet :D Jag har mitt lilla citronträd som också står framför det stora fönstret
MVH Evamarie

Svar: Hej Evamarie! Jag rekommenderar Growspot15w, finns med dels 2 blå våglängder 460/430nm, bra för uppdrivning och för ej blommande växter. Har du konoppande och blommande bör du ha Growspot15w RB med 660/460nm rött/blått. En Growspot15w, kostar inkl. allt hem till dig 875:-, med 2 års produktgaranti. Vill du har mer produktinfo och kundtips så maila oss på info@grontljus.com

2010-03-10 11:38:59 - Evamarie, E-postadressen är dold

Hej
Jag har ett stort lågt placerat fönster syd,syd-väst med knappt 1 meter x 2 meter golvyta framför. Dels ska jag förkultivera frön (Squash, djungelgurka, tomat, paprika, balsamblad, isört, rudbeckia mm) Vad rekomenderar ni att jag ska använda för LED belysning, hur många behöver jag och vad kostar det? MVH Evamarie

2010-03-04 23:28:02 - E-postadressen är dold

vill ha prisuppgifter på dom led ni kan få tag på.
hur lång lev osv. ursäkta ja låter tråkig men e trött. mvh jag:S

Svar: Hej, jag skickar dig mer information till din mailadress. Hälsn.. Grönt Ljus AB

2010-03-02 20:36:24 - Jens, E-postadressen är dold

Hej
Jag planerar ett regnskogsterrarium med bottenyta 60*100cm och höjden 120cm. I detta ska odlas orkidéer bl.a. Jag har tittat på Growspot. Vad rekommenderar ni i sort och antal samt vad kostar dessa?
Mvh
Jens
P.S. Inget vatten ska nå kunna belysningen

Svar: Hej Jens! Med 0,6kvm så räcker det utmärkt med en Growspot15w 9:3 660/460nm, med 120gr spridning. Sänder dig mer info i separat mail. hälsningar! Grönt Ljus AB

2010-03-02 11:16:32 - andré, E-postadressen är dold

Hej,

Skicka gärna "kompletterande info i ett mail + lite kundtips" till mig med. :-) Är intresserad av växtlampor både för stora växter och för fröuppdragning. Tack.

Svar: Hej André. Infon är skickad. hälsn. Grönt Ljus AB

2010-02-28 11:36:41 - Emil, E-postadressen är dold

Hejsan!

Jag tänkte att jag skulle odla lite kaktusar och är ute efter en lampa som motsvarar en 150w MH-lampa. ytan jag ska odla på blir inte mer en 1 kvm.
vore tacksam om ni kunde komma med något förslag (ange gärna pris)

Mvh
Emil

Svar: Hej Emil! Jag tycker att du skall prova en Growspot 15w till att börja med. Skickar mer info separat. Hälsn. Grönt Ljus AB

2010-02-22 20:04:54 - Simon, E-postadressen är dold

Hej!
Vad skulle ni rekommendera att använda till en inomhusodling på ca 10 kvm där mycket av växterna kommer stå där året om.
Gärna en lampa eller lampserie som täcker hela ytan.
/Simon

Svar: Hej Simon! Om du har ett separat utrymme för dessa växter och inte störs av fläktljudet (typ datafläktar), så skall du Välja en UFO90W 8:1 rött/blått 660/460 nanometer. Sänder dig kompletterande info i ett mail + lite kundtips. Grönt Ljus AB

2010-02-16 15:27:19 - sebbe, E-postadressen är dold

hejsan
jag fick med mig ett mango träd från gambia. men vet inte riktigt vad den behöver för slags ljus.
sen så har jag oliv och citrusträd vad rekomenderar ni.
/Sebbe

Svar: Hej Sebbe! Jag tycker att du skall börja med vår Growspot15w 9:3 rött/blått, 660/460 nanometer. Den kostar 875:- komplett hem till dig. Sänder kompl. info och lite kundtips i separat mail. Grönt Ljus AB

2010-02-15 17:32:00 - Lena Kron, E-postadressen är dold

Hej
Jag behöver en lampa som passar för förodling av frön typ chili. ska hänga i amatur i ett fönster. Sockel e27 är det jag söker. Vad rekomenderar ni

Svar: Hej Lena! Du skall använda vår Growspot15W blå/blå 460/430 nanometer. En kund har testat detta med mkt bra resultat. Vi sänder dig separat kompletterande information information. Grönt Ljus AB

2010-02-14 15:11:59 - Birgitta Johansson, E-postadressen är dold

Hej!
Jag kommer att förodla blommor och grönsaker på en yta om c:a 2 kvm. Jag vill helst använda befintlig armatur. Vilken lampa rekommenderar du och vad kostar den?
Hälsningar
Birgitta

Svar: Kunde inte svara tidigare pga tekn. problem. I ditt fall rekommenderar vi en Growspot15W 9:3 rött/blått 660/460nm. Sänder mer info i separat mail.

2010-02-13 09:01:06 - Dude Gigliotti, E-postadressen är dold

Hej,
Jag behöver en Growspot för både förodling av grönsaker och blommor. Ytan är 2kvm. Är Growspot 15 bäst för ändamål?
Tack för mer information och prisuppgifter.
Hälsn.
Dude

Svar: Hej! En Growspot15W rött blått passa bra här. Sänder dig några info-filer i separat mail.

2010-01-24 10:30:41 - Janne, E-postadressen är dold

Hej!
Min dotter har en kaffebuske på ca 2 meter. Den står lite dåligt till när det gäller ljus. Har du ngn idé om vad som vore lämpligt för att stärka upp miljön för kaffebusken.
Janne

Svar: Hej Janne! Jag tror att det skulle gå bra med en Growspot 15w röd/blå. Jag skickar dig några info-filer i separat mail. Hälsningar! Anders

2009-12-16 21:44:15

Hej Peter!

GU10-fästet säljs väldigt lite av. Dom flesta vill ha det vanliga E27, då det finns massor av passande armaturer och lamphållare med det skruvfästet.
Mailar dig gärna mer info ochprisuppgifter från info@ledsweden.com
Hälsningar!

LEDlight Sweden

2009-12-11 18:01:18 - Peter Palm, E-postadressen är dold

Vad kostar följande lampor
GB-BL15Woch spottar med Gu 10 sockel.
Kan man få ett mail när dimbara spottar med gu10 sockel finns till försäljning. / Mvh Peter

2009-11-20 17:38:34 - Marcus Ohlsson, E-postadressen är dold

Hallå!!!

Var finns growspottarna med GU10 fattning :)
Behöver både för vegetativ- och blommningasfas. Handlade Grow LED innan för USA, kul att någon böjat att sälja dem i Sverige!!!
// Marcus

Svar: Hej Marcus! Ja, allt är ganska nytt nu när vi har börjat och ta fram anpassade led dioder. Gu10-sockeln är ju inte det vanligaste fästet, så vi har börjat med det vanliga skruvfästet E27. Men om du vet att behovet är ett visst antal så tar vi gärna fram den varianten också, men det kan ju ta 3-4 veckor. Om du vill ha fördjupad info och priser på våra led växtbelysningsvarianter så maila oss.

2009-11-19 15:32:16 - Gerhard Schönbeck, E-postadressen är dold

Ang. Citrus & LED-ljus

Jag har ett ynkligt litet citrusträd, ca 150 cm högt, som överlevt både sommar och höst. Men hur blir vintern? I mitt orangeri med två glasväggar är det relativt ljust, men frysgrader kan uppstå. I ett trångt litet förråd med eluttag kan jag placera min citrusväxt, men det behövs ljus halva dygnet under hela vintern har jag förstått.

En rätt sorts glödlampa i taket vore enklast. Men vad är det för BILLIG LÅGENERGIBELYSNING jag skall ha? Och var finns den att köpa?

Svar: Hej! Jag tycker att du skall använda en Growspot 15w, den bör räcka, den täcker nog ditt citrusträd som får dom rätta vålängderna för att få igång fotosyntesen. Dessutom drar den ju bara 15w, men ger motsvarande 100w i effekt. Skickar längre info i separat mail till dig